المقادير:
1ك لحمه بتلو ريش 2/1ك ارز بسمتي(او ارز عادي)مع العلم بان الارز البسمتي لا ينقع في الماء قبل عمله
وبصل وثوم وملح وفلفل وزيت وليمون ناشف وحبهان وقرفه خشب وقرنفل وطماطم وماء
طريقه الاعداد:
تشوح قطع اللحمه في البصل والثوم واضع عليهم التوابل (الملح والفلفل ووالزيت والليمون الناشف والحبهان والقرفه الخشب والقرنفل والطماطم مقطعه قطع صغيره جدا)وازود ماءبعد التقليب وتترك علي النار 1/4 ساعه تقريبا وبعد ذلك اخرج بعد قطع اللحمه من الحله واضع الارزفي الحله واضع قطع اللحمه علي وش الارز واتركها علي النارحتي السوا وبعد السوا اضع بعد المكسرات علي وش الارز مثلا زبيب وسوداني اولوز اوبندق اوبصل متحمروياكل بالهنا والشفا